lauantai 18. tammikuuta 2014

MOKKAPALAT

Mokkapaloja on tullut tehtyä niin kauan kuin muistan samalla vanhalla reseptillä, joka löytyy täältä. Se on ensimmäinen resepti, josta leivontainnostukseni on lähtenyt käyntiin ja lisäksi taitaa olla eniten leivottu herkku meillä päin. Nyt ajattelin vaihtelun ja vertailun vuoksi kokeilla jotain muuta mokkapala-reseptiä ja Inkiväärin blogista löytyi sopiva ehdokas, jota noudatinkin melkein kokonaan.

POHJA
4 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1½ tl soodaa
½ tl suolaa
2½ dl vettä
200g voita/margariinia
3-4 rkl kaakaojauhetta
1 dl piimää, maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä (itse käytin piimää)
2 kananmunaa

Sekoita kuivat aineet. Kiehauta kattilassa voi, vesi, kaakaojauhe ja suola. Yhdistä seokset ja lisää joukkoon 1dl piimää. Kun taikina on tarpeeksi jäähtynyt, lisää kananmunat. Levitä uunipellille ja paista 200 asteessa 20 min. Anna jäähtyä ja kuorruta.

KUORRUTUS
½ pakettia tomusokeria
50g voita
5 rkl vahvaa kahvia
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

Sulata voi ja lisää muut aineet. Sekoita tasaiseksi massaksi ja levitä jäähtyneen pohjan pinnalle. Ripottele päälle nonparellejä.

Jos vertailla pitää, niin nämä mokkapalat olivat hieman "kosteampia" ja täyteläisempiä verrattuna vakioreseptini mokkapaloihin, jotka ovat kuohkeita ja "ilmavia". Suolan maku korosti kaakaon makua enemmän ja nämä olivat makeampia, siksi suosittelisin vähentämään sokerin määrää 5 desistä 4:ään. Teoltaan molemmat olivat simppeleitä ja nopeita, eikä kummassakaan tarvittu vatkainta. Makukysymys kumpi on parempi, mutta varmasti tätäkin reseptiä tulen käyttämään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän jälkiä käynnistäsi, kommentointi ilahduttaa aina! :)