lauantai 8. helmikuuta 2014

CINNABONIT

Ruokahakkeri Todd Wilburin villityksellä jatketaan; tällä kerralla syynin alle pääsi "Cinnamon roll", tutummin Cinnabon, joka on yhdysvaltalainen kanelipullaa muistuttava pulla. Täytteessä käytetään fariinisokerin ja kanelin sekoitusta ja päälle sivellään herkullinen tuorejuustokuorrute. Oikeasti Cinnabon -nimi tarkoittaa jälkiruokaketjua, jonka päätuotteena on kyseinen pulla, mutta ymmärtääkseni nimestä Cinnabon on myös tullut synonyymi Cinnamon rollille.

Tässä huushollissa pulla ei ole tuoksunut pitkään aikaan, joten nyt oli korkea aika! Reseptiin otin vaikutteita moneltakin sivulta, mutta valtaosa on peräisin täältä. Resepti on Wilburin omasta reseptikirjasta "More Top Secret Recipes" ja se olikin syy, miksi juuri tähän reseptiin tartuin. Cinnabonit tuovat piristävää vaihtelua perus kanelipulliin ym., joten ehdottomasti kokeilemisen arvoisia!

CINNABONIT
20g tuorehiivaa tai 7g kuivahiivaa
2 1/4 dl maitoa
1 1/5 dl sokeria
1 tl suolaa
2 kananmunaa
75g voita
reilu 9 dl vehnäjauhoja

TÄYTE
2 1/4 dl fariinisokeria
2 rkl kanelia
voita
n. ½ rkl maissitärkkelystä

KUORRUTE
40g sulatettua voita
2 ½ dl tomusokeria
½ tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
n. 60g maustamatonta tuorejuustoa

Liuota hiiva lämpimään maitoon. Lisää sokeri, suola ja kananmunat. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja voi. Anna kohota.

Valmista täyte valmiiksi sekoittamalla fariinisokeri, kaneli ja maissitärkkelys pienessä kulhossa. Pane syrjään. Maissitärkkelys voi kuulostaa hieman oudolta täytteessä, mutta sen avulla täyte pysyy paiston aikana pullien sisällä, eikä valu pois.

Ota kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja kauli nelikulmio. Oma oli muistaakseni kokoa 50x70cm. Levitä päälle sulatettu voi ja täyte. Jätä toiseen pitkään reunaan pieni kaistale ilman täytettä. Rullaa taikina (aloita siitä pitkästä reunasta, jossa on täytettä) ja leikkaa yhtä suuriksi paloiksi. Itse jaoin 12 palaan.

Voitele vuoka ja asettele siihen pullat. Anna kohota.





Paista pullia 175 asteessa noin 17 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet kauniin kullertavan värin. Älä ylipaista! Pullista ei ole tarkoitus saada liian kypsiä/kuivia sisältä, jotta sitkeys ja mehevyys säilyvät. Valmista paiston aikana kuorrute vatkaamalla kaikki ainekset sekaisin.



En ole koskaan ennen syönyt tai tehnyt cinnaboneja, joten en osannut luoda mitään odotuksia näiden suhteen. Tulokseen olin kuitenkin hyvin tyytyväinen, sillä näistä tuli kuohkeita ja sisältä pehmeitä. Paiston kanssa saa olla tarkkana, etteivät pullat kypsy liikaa. Maitolasin kanssa hieman jäähtyneet cinnabonit olivat herkullisia! Näiden teko ei ollut normipullia paljon monimutkaisempaa, joten sitä ei ainakaan tarvitse säikähtää. Kohotusten takia teko oli aikaa vievää, mutta nämä olivat sen arvoisia!

6 kommenttia:

  1. Ihan tuntematon herkku minullekin nämä cinnabonit, mutta näyttää ja kuulostaa sen verran hyvältä herkulta, että lisään kokeilulistalle :) Ja linkität sut blogiini jos vaan sopii?

    VastaaPoista
  2. Suosittelen lämpimästi kokeilua! :) Sopii, linkitin myös sinut.

    VastaaPoista
  3. Paljonkos maissitärkkelystä? :o Ei mainita ohjeessa (: Muuten tosi hyvältä kuulostava ohje ja hieno blogi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohhoh, näköjään jäänyt reseptistä pois! Kiitos kun huomautit. :) Maissitärkkelystä laitoin n. ½ rkl. Kannattaa kyllä kokeilla, oli sen verran erilainen makuelämys, varsinkin kun olin tottunut pelkästään "normipulliin".

      Poista
  4. Kasantaani ajaa saman asian kuin maissitärkkelys :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kuullut kyseisestä aineesta, mutta muuten ihan outo minulle. En ole koskaan käyttänyt, en tiedä mistä sitä saa tai edes miltä se näyttää. :D

      Poista

Jätähän jälkiä käynnistäsi, kommentointi ilahduttaa aina! :)