tiistai 4. maaliskuuta 2014

MAAILMAN PARHAAT VOHVELIT

Melko vaatimaton nimi vaatimattomalle jälkiruualle. Pari kertaa olen uutta vohvelirautaa kokeillut ja käsi sydämellä voin vannoa tämän reseptin olevan voittaja! Siispä pistetään se eteenpäin jakoon tästä blogista. Alkuperäiseen ohjeeseen kuului kardemumma, mutta me jätettiin se tästä pois.

Vohveleista tuli pehmeitä ja sopivan rapsakoita. Eri koristelu/lisukevariaatioilla näistä saa juuri omaan makuun mieluisat, esimerkiksi nämä maistuvat erilaisten hillojen, marjojen, suklaan tai jäätelön kanssa. Suosittelen kokeilemaan myös kondensoitua maitoa!


Ohje tehtiin meillä puoliksi, mikä jäikin myöhemmin harmittamaan, sillä suurempikin määrä olisi maistunut kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle.

VOHVELITAIKINA
Hieman vajaa pussi kuivahiivaa
4 dl maitoa
4 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
3 rkl sokeria
100g sulatettua voita

Valmis taikina kohotettavaksi.
Sekoita hiiva kädenlämpöisen maitoon. Vatkaa keltuaiset ja lisää ne hiiva-maitoseoksen. Lisää vaniljasokeri. Sekoita jauhot, suola ja tavallinen sokeri ja lisää hiiva-maitoseokseen.
Sekoita joukkoon sulatettu voi.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele varovasti taikinaan. Sekoita rauhallisesti.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia tai pidempään. Kaada taikinaa sopiva määrä kuumalle vohveliraudalle. Koristele ja nauti!

4 kommenttia:

  1. Hyvännäköisiä vohveleita!
    Kerran olen ystävän luona kokeillut pannukakun päällä tuota kondensoitua maitoa ja sopi kyllä kuin nenä päähän. Pitää siis kokeilla vohveleidenkin kanssa! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Suosittelen tuota kondensoitua maitoa myös lettujen kanssa. :)

    VastaaPoista
  3. Testailin ja hyvin uppos meidän perheeseen! Linkitän reseptin blogiini, ilmoitathan jos haittaa? :) Ja upeita kakkuja! Jään seurailemaan :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos paljon ja saa linkittää. :)

    VastaaPoista

Jätähän jälkiä käynnistäsi, kommentointi ilahduttaa aina! :)