sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

MUSTIKKA-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU

Juustokakut ovat melko helppoja tehdä,  mutta meillä ne eivät ole saavuttaneet kovin suurta suosiota. Tätä ennen olen tehnyt ainoastaan yhdenjuustokakun, valkosuklaata sekin. Facebookin ryhmästä bongasin tämän reseptin ja ajattelin uhasta kokeilla millainen tästä tulee kun mukana on kondensoitua maitoakin. Ja hyvää tuli eikä yhtään liian makeaa!

POHJA
180g digestive -keksiä
70g voita
½ tlk keitettyä kondensoitua maitoa
2dl vispikermaa
120g maustamatonta tuorejuustoa
70g valkosuklaata
2 rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
1 dl jäisiä mustikoita


Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
Taputtele keksit irtopohjavuoan pohjalle (oma oli 22cm) pingotetun leivinpaperin päälle.
Levitä keksien päälle keitetty kondensoitu maito.

Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sulatettu suklaa.


Liota liivatteita n. 10min kylmässä vedessä. Kiehauta vettä ja sulata liivatteet pieneen vesimäärään Sekoita hyvin välttääksesi paakkuja.

Ota mustikat suoraa pakkasesta, ripottele pohjalle ja kaada kermajuustoseos vuokaan. Laita heti jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Irrota kakun jähmetyttyä vuoka ja siirrä lautaselle.

* Vinkki. Voitele irtopohjavuoan reunat hieman rypsiöljyllä niin juustokakku irtoaa nätimmin ilman repeilyjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän jälkiä käynnistäsi, kommentointi ilahduttaa aina! :)