torstai 1. toukokuuta 2014

SUKLAASALAMI


Tämä resepti on ollu kauan unohdettuna, kunnes pari päivää sitten tuli katsottua Neljän tähden illallinen -ohjelmaa, jossa Irina teki tätä suklaasalamia ja siitähän se idea lähti. Etsin enon antaman reseptin ja päätin vihdoin kokeilla itsekin. Pötköön voi laittaa täytteitä oman maun mukaan, keksien lisäksi esim. pähkinää ja kuivattuja marjoja. Kauniisti sellofaaniin/folioon käärittynä siitä saa hauskan lahjan.

SUKLAASALAMI
300g keksiä (Digestive)
kananmuna
150g voita
1½ dl sokeria
3 rkl maitoa
3 rkl tummaa kaakaojauhetta

1. Murenna keksit. Jätä puolet isommiksi palasiksi ja loput pienemmiksi (palat kannattaa hienontaa pienimmäksi, kuin mitä kuvissa). Riko muna ja sekoita joukkoon.

2. Sulata voi liedellä miedolla lämmöllä. Lisää sokeri, maito ja kaakaojauhe.

3. Sekoita keksit voi sulaan. 

4. Kaada seos leivinpaperille ja rullaa rullaksi. Laita pakkaseen jäähtymään. Siirrä noin tunnin päästä jääkaappiin. Leikkaa palasia ja nauti. :) 





HAUSKAA VAPPUA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän jälkiä käynnistäsi, kommentointi ilahduttaa aina! :)