maanantai 16. kesäkuuta 2014

RAPARPERIBRITA

Viime aikana raparperi on ollut melko vahvasti esillä leipomuksissa ja koska sitä jäi vielä yli, päätin tehdä lempparini, mansikkabritan, muunnoksen raparperista. Hyvää tästä tuli, vaikkei mansikkabritalle vetänyt vertoja.
Tein britan vanhalla mansikkabrita ohjeellani.

RAPARPERIBRITA
125g margariinia
1½ dl sokeria
1½ tl vaniljasokeria
3 keltuaista
1½ dl maitoa
2¼ dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta

Vatkaa sokeri ja margariini vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää margariini-sokeriseokseen vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina uunipellille.

MARENKI
3 valkuaista
2¼ dl sokeria

Vaahdota marengin aineet kovaksi vaahdoksi ja levitä pohjan päälle. Tee lusikalla aaltoja. Paista pohjaa 175 asteessa noin 20min.



RAPARPERIHILLOKE
½ l raparperia
1½ dl hillosokeria
1 tl vaniljasokeria
2-3 rkl perunajauhoja
Kuori ja viipaloi raparperi. Laita kattilaan ja kaada sokeri päälle. Anna seistä noin 5 min. Lisää vaniljasokeri ja keitä miedolla lämmöllä. Sekoita perunajauhot tilkkaan kylmää vettä ja kaada ohuena nauhana seokseen. Sekoita hyvin ja anna pulpahtaa. Siirrä jäähtymään.


TÄYTE
2½ dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
250g maitorahkaa
raparperihilloke

Valmista täyte vaahdottamalla vispikerma ja sokeri. Lisää maitorahka ja jäähtynyt raparperihilloke.
Leikkaa jäähtynyt pohja puoleksi ja levitä täyte toisen puolen päälle ja laita toinen puoli päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän jälkiä käynnistäsi, kommentointi ilahduttaa aina! :)