sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

RAPARPERIHYVE

Raparperi on ruoka-aineena minulle aivan outo. Lapsuudessa en ole sitä syönyt eikä siitä tehty kotona mitään. Kerran pääsin maistamaan raparperihyvettä ja sen herkullinen maku jäi mieleen. Siitä lähtien olenkin muutamaan otteeseen yrittänyt leipoa sitä, mutta raparperi on tuntunut olevan saavuttamattomissa. Eilen naapuri toi takapihaltaan muutaman varren ja sopivalta vaikuttavan reseptin löydettyä ja sitä sopivammaksi muokattua pääsin vihdoin asiaan!



POHJA
150g voita
1½ dl sokeria
3 kananmunan keltuaista
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää huoneenlämpöiset keltuaiset ja vaahdota. Lisää jauhot ja leivinjauhe. Painele voideltulle pohjalle (28cm) ja siirrä jääkaappiin.

TÄYTE
4-5 dl raparperia
2 dl hillosokeria
2 dl perunajauhoja

Kuori raparperit ja pilko. Laita kattilaan ja lisää sokeri. Anna olla noin 5 min, jotta raparperi "vesittyisi". Siirrä sitten liedelle ja kiehauta. Anna kuplia pari minuuttia. Sekoita perunajauhe kylmään tilkkaan vettä ja kaada tasaisena nauhana seokseen koko ajan sekoittaen. Anna pulpahtaa hieman, mutta älä keitä!
Kaada pohjan päälle ja laita uuniin keskitasolle. Paista n. 15-20 min.

MARENKI
3 kananmunan valkuaista
1 dl sokeria

Vaahdota valkuaiset. Lisää loppuvaiheessa sokeri. Pursota tai levitä lusikalla pohjan päälle ja tee aaltoja. Laita takaisin uuniin 8-10 minuutiksi.
Anna hieman jäähtyä ja herkuttele esim. vaniljakastikkeen kera.

3 kommenttia:

  1. Tää oli ihan taivaallisen hyvää. Vei kielen mennessään :)

    VastaaPoista
  2. Aivan ihanan näköistä! Namm. Mulla on blogissa arvonta, ajattelin vinkata sullekin! http://bytiahenriikka.blogspot.fi/2014/10/syksyn-arvontaa.html

    VastaaPoista
  3. Tämä oli hyvää! :) Kiitos vinkistä, käyn kurkkaamassa!

    VastaaPoista

Jätähän jälkiä käynnistäsi, kommentointi ilahduttaa aina! :)