torstai 12. kesäkuuta 2014

RAPARPERIPIIRAKKA


Sen verran innostuin raparperista, että sillä jatketaan. Varsinkin kun sitä jäi jäljelle hyveestä. Kotikokista löysin kokeileilemisenarvoisen ja helpolta vaikuttavan piirakkaohjeen, jota hieman muokkasin sopivammaksi. Ohje vaikutti ensin suurelta, joten puolitin sen, mutta lopujen lopuksi sitä riittikin vain pienehkölle vuoalle. Joten jos haluaa saada enemmän kuin 9 palaa, ohje kannattaa pitää alkuperäisessä koossa.

RAPARPERIPIIRAKKA
1,2 dl vehnäjauhoja
4½ dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
350g voita
2 kananmunaa
3dl piimää

Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi rasva joukkoon. Jaa seos puoleksi ja toiseen puoleen lisää munat ja piimä. Kaada tämä seos leivinpaperoidulle vuoalle.


Kuori ja pilko raparperia pohjan päälle. Raparperia saa olla reilusti! Itse pilkoin vain yhden "kerroksen", mutta minuun makuun sitä olisi saanut olla enemmän.

TÄYTE
2½ dl sokeria
500g maitorahkaa
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria

Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada raparperin päälle.
Ripottele jäljelle jäänyt muruseos päälle ja paista 175 asteessa noin 40min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän jälkiä käynnistäsi, kommentointi ilahduttaa aina! :)