sunnuntai 21. joulukuuta 2014

OMENAMURUPIIRAKKA

Minulla on muutama vakioresepti, jotka ovat olleet käytössä jo pitkään ja aina niitä palaa tekemään yhä uudestaan ja uudestaan. Tämä on yksi niistä resepteistä ja ohjeen historia ulottuu parin vuosikymmenen päähän. Useiden syömiskertojen jälkeenkin tämä omenamurupiirakka on edelleen hyvää! Piirakassa yhdistyy pehmeä murupohja, makeat omenat ja rahka. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen! Pienellä vaivalla tulee pellillinen herkkua.

POHJA
6dl vehnäjauhoja
1 rkl mannaa
1 tl soodaa
200g margariinia/voita

TÄYTE
3-4 omenaa
200g maitorahkaa

KASTIKE
4 kananmunaa
120g smetanaa
1,25 dl sokeria

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Nypi rasva joukkoon. Jätä kaksi kourallista muruseosta myöhempää käyttöä varten (ripotetaan piirakan pinnalle).

Raasta omenat ja valmista täyte sekoittamalla omenaraaste ja maitorahka tasaiseksi seokseksi. Painele hennosti muruseos leivinpaperilla päällystetylle pellille. Jos pohjasta meinaa tulla liian ohut (kokoeroja pelleissä), älä painele muruseosta koko pellin leveydeltä.

Lusikoi täyte päälle. Vatkaa käsin kastikkeen ainekset ja kaada tasaisesti pohjan päälle. Ripottele pinnalle syrjään otettu muruseos. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes piirakka on saanut hieman väriä pintaan. Älä ylipaista, sillä pohja muuttuu nopeasti kuivaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän jälkiä käynnistäsi, kommentointi ilahduttaa aina! :)