keskiviikko 7. tammikuuta 2015

JOULUHALKO JA KOIRUUKSIA

Loma on nyt lomailtu ja herkut herkuteltu. Joulukuun loppupuolella tuli leivottua aika paljon, mutta aikaa ei ole ollut riittävästi tänne asti päivittämiseen. Tammikuun aikana korjaan tämän asian ja julkaisen uusia, herkullisiksi todettuja reseptejä! Lokakuun aikana laumamme kasvoi yhdellä laumanjäsenellä lisää; meille muutti pieni saksanpaimenpoikanen Reco. Ihana pentu!




Mutta takaisin leipomisen pariin. Jouluna meillä herkuteltiin ensimmäistä kertaa herkullisella jouluhalolla. Minun on pitänyt jo monta joulua sitten kokeilla tätä perinteistä herkkua, mutta aina se on jäänyt ajatuksen tasolle. Tällä kertaa tartuin tuumasta toimeen! Kääretortturullan väliin tuli sipaus omenakanelimarmeladia ja vaniljatäyte.


POHJA
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munasokerivaahtoon. Levitä leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista 200 asteessa n. 7 minuuttia.

Levitä pöydälle leivinpaperiarkki ja sokeroi se. Kaada torttupohja paperille ja irrota leivinpaperi, jolla pohja paistettiin.

TÄYTE
2 dl vispikermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
valkosuklaata maun mukaan (70g)
sokeria maun mukaan

Vaahdota kerma ja sokeri, lisää tuorejuusto sekä sulatettu valkosuklaa. Kostuta pohja esim. maidolla. Levitä marmeladi ja täyte. Rullaa. Leikkaa 1-2 palaa kääretortun päästä oksiksi ja laita haluamaasi kohtaan.

KUORRUTUS
1 dl kuohukermaa
100g tummaa suklaata

Vaahdota kerma ja lisää siihen sulatettu suklaa. Sekoita hyvin ja koristele halko.

3 kommenttia:

  1. Ihania koiruuksia! Minulla jäi joulhalko tänäkin vuonna ajatuksen asteelle, mutta jospa ensi jouluna :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tita! :) Ensi vuonna uusi yritys! Minullakin meni monta joulua, ennen kuin tämä tuli toteutettua. :D

    Nanne, niinpä! Ihanan valtavat. :) ♥

    VastaaPoista

Jätähän jälkiä käynnistäsi, kommentointi ilahduttaa aina! :)