perjantai 16. tammikuuta 2015

RAHKAINEN KUIVAKAKKU

Naapuri ilahdutti eräs kaunis päivä kuivakakkumaistiaisella, josta lähtikin oma innostus kuivakakkuja kohtaan. Ennen minulla oli kuivakakkuja kohtaan tyly ennakkoasenne ja ajattelin niiden olevan nimen mukaan kuivia ja mauttomia. Lyhyessä ajassa on kuitenkin tullut kokeiltua kolmea eri reseptiä, joista ensimmäisenä esittelen Chocomum -blogista löydetyn rahkakuivakakun. Tämä oli kaikkea muuta kuin kuivakakku, sillä rahka toi ihanaa mehevyyttä ja maukkuutta! Suosittelen kokeilemaan!



TAIKINA
4 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
½ dl maitoa
1 prk rahkaa
2 kananmunaa
150g voita

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon maito, rahka ja voisula. Yhdistä osat keskenään ja sekoita hyvin.
2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 200 asteessa n. 45 min. Tarkista kypsyys ja tarvittaessa jatka vielä paistamista.
3. Anna kakun jäähtyä hieman vuoassa ennen kumoamista. Ripottele jäähtyneen kakun päälle tomusokeria.

9 kommenttia:

  1. sopiiko kakkuun jonkinlainen kinuskikastike?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitatko valutettuna kakun päälle? Miksipäs ei! :)

      Poista
  2. Tätä kokeilen omiin 60-kymppisiin. :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos hyvästä ja helposta ohjeesta, tällä lapsetkin osaavat leipoa :)

    VastaaPoista
  4. kokeiluun menee pojan 1-v synttäreille, kuulostaa mehevältä kakulta , ajattelin koristella vielä jollain , esim sokerikuorrutteella

    VastaaPoista
  5. Käykö laittaa suklaa-tai marianne rouhetta sekaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti voi kokeilla tuunata ohjetta mieleisekseen! :) Ja tosiaan kannattaa käyttää rouhetta, ettei kävisi niin, että (isommat ja painavammat) suklaapalaset painuisivat pohjaan (tai tässä tapauksessa pinnalle, kun kakku käännetään :D).

      Poista
  6. kuulostaa hyvältä ja helppotekoiselta , tätä alan nyt teke3mään, nam nam

    VastaaPoista

Jätähän jälkiä käynnistäsi, kommentointi ilahduttaa aina! :)