torstai 19. helmikuuta 2015

TRIPLE HEART ATTACT CHEESECAKE


Vähintäänkin hieman erikoisempi nimi sai minut innostumaan tästä reseptistä. Ja onhan siinä kaikki, mikä nostattaa veden kielelle: keksipohja, brownies-taikina, juustokakkua ja vadelmakermavaahtoa! Kun nämä kaikki yhdistetään, lopputulos oli makuaistia hivelevää! Mielestäni kakku kaipasi pinnalle vielä silauksen tuoreita vadelmia ja mustikoita, joten resepti tulee uudelleen käyttöön, kun tuoreita marjoja on saatavilla. Resepti on peräisin Dr. Oetkerin sivuilta (klik).

Kakku on melko monivaiheinen, muttei missään nimessä hankala tehdä. Kannattaa nähdä hieman vaivaa hyvän eteen!


KEKSIPOHJA

250 g kaurakeksejä tai muita täysjyväkeksejä
75 g voita

BROWNIE
150 g tummaa suklaata
100 g voita
1 ½ dl tomusokeria
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja

JUUSTOKAKKU
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa

VADELMAMOUSSE
4 dl kuohu- tai vispikermaa
200 g vadelmia (tuore tai pakastettu)
2 dl tomusokeria
1 tl sitruunamehua
3 kpl liivatelehtiä

KORISTELU
50 g vadelmia
50 g mustikoita

Laita uuni lämpiämään 180 asteiseksi. Vuoraa 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.

KEKSIPOHJA: Murenna keksit ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle.

BROWNIE: Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna voimakkaasti vaahdottaen. Siivilöi vehnäjauhot vaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Paloittele ja sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Lisää suklaa taikinaan koko ajan voimakkaasti vatkaten. Vaahdota kunnes taikina on ilmavaa. Levitä taikina keksipohjalle tasaisesti.

JUUSTOKAKKU: Vaahdota tuorejuusto, tomusokeri ja jauhettu vanilja tasaiseksi massaksi. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vaahdottaen. Vaahdota vielä vähintään minuutin ajan kunnes massa on tasaista ja hyvin ilmavaa. Levitä massa brownie-kerroksen päälle tasaisesti. Paista kakkua 30-40 minuuttia, kunnes kakku on hyytynyt ja hieman reunoiltaan paistunut (itsellä venähti paistoaika n. 50 minuuttiin ja reunat kerkesivät palaa). Anna kakun jäähtyä ja laita huoneenlämpöinen kakku jääkaappiin viilenemään.

VADELMAMOUSSE: Pehmennä liivatteet runsaassa kylmässä vedessä. Sekoita vadelmat, tomusokeri ja sitruuna-aromi kattilassa. Kuumenna kunnes höyryää. Lisää liivatteet, joista on puristettu ylimääräinen vesi. Sekoita ja anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Ei kuitenkaan niin kauaa, että seos alkaisi hyytyä. Vaahdota vispikerma erillisessä kulhossa. Sekoita kermavaahto jäähtyneeseen vadelmaseokseen. Levitä vadelmamousse jääkaappikylmän juustokakun päälle. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia jääkaapissa. Koristele vadelmilla ja mustikoilla ennen tarjoilua.

3 kommenttia:

  1. Mä olen katsellut samaa reseptiä ja korvamerkinnyt sen, että joskus vielä kokeilen! :)

    VastaaPoista
  2. Tätä on pakko varioida omassa keittiössä :P

    VastaaPoista

Jätähän jälkiä käynnistäsi, kommentointi ilahduttaa aina! :)