perjantai 27. maaliskuuta 2015

APPELSIINISUKLAAKAKKU

Appelsiinin ja suklaan yhdistelmä on aina todettu toimivaksi. Tykkään jaffa-kekseistä, fazerinasta, sacherkakusta jne. joten miksen tykkäisi tästäkään? Jo taikina oli niin herkullista (piti jättää vähän sivuun ihan vain syömistä varten), että se loi suuria odotuksia valmiille kakulle. Mehevässä kakussa maistuikin sopivasti appelsiini ja suklaa ja toi mieleen ehdottomasti fazerinasuklaan. Jos vähänkin tykkää, niin ehdottomasti kokeilemisen arvoinen! Reseptistä kiitos Belle Baielle.

TAIKINA
5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl suolaa
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 1/2 dl kahvikermaa
125 g voita
1-2 rkl luontaista appelsiiniaromia (Dr.Oetker)

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa. Sulata voi ja kaada sekaan appelsiiniaromi. Lisää voisula, munat ja kahvikerma, ja kääntele taikina sekaisin. Liiallinen sekoittaminen tekee kakusta kumimaisen. Kaada taikina korputettuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. 1 tunti. Kokeile tikulla, ettei siihen tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä täysin ennen tarjoilua. Maku paranee vanhetessaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän jälkiä käynnistäsi, kommentointi ilahduttaa aina! :)