tiistai 31. maaliskuuta 2015

PAKSUT JA PEHMEÄT SUKLAACOOKIET



Kun on vaikeuksia itsehillinnässä herkkujen suhteen, olisi suotavaa pysyä erossa tällaisista cookieseistä. Olihan Wicked Sweet Kitchenin alkuperäisessä reseptissä varoitus näiden vaarallisen hyvästä mausta ja se varoitus piti kyllä paikkaansa! Paksut, pehmeät, suklaata pursuavat keksit ja et voi vastustaa kiusausta olla kurkottamatta näitä kohti yhä uudestaan ja uudestaan!

Kaapin pohjalla lojuneet silikoniset muffinivuoat ovat odottaneet sopivaa käyttötarkoitustaan jo pitkään. Kerran aiemmin olen niitä käyttänyt ja nyt ne pääsivät vihdoin uudelleen käyttöön. Muottien avulla näistä kekseistä sai paksuja ja meheviä, sellaisia, ettei näistä malttanut pitää näppejä erossa!



KEKSITAIKINA n. 20-24 kpl
170g voita, huoneenlämpöistä
150g (n. 2dl) fariinisokeria
50g (reilu ½ dl) sokeria
1 kananmuna, huoneenlämpöinen
250g (n. 4 dl) vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
125g valkosuklaata, karkeasti rouhittua
125g tummaa suklaata (45% kaakaota), karkeasti rouhittua




Ota voi ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään. Pilko valkosuklaa ja tumma suklaa karkeasti veitsellä tai osta valmiita suklaahippuja. Voitele silikoniset muffinivuoat. Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda, vaniljasokeri sekä suola kulhossa ja laita sivuun.

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit keskenään kulhossa kuohkeaksi, n. 5 minuuttia sähkövatkaimella. Lisää kananmuna ja vatkaa sekaisin. Lisää lopuksi kuivat ainekset ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääntele suklaarouheet sekaan lastalla. Laita taikina jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

Ota taikina jääkaapista ja lämmitä uuni 175 asteeseen. Ota pingispallon kokoisia palloja taikinasta ja laita muffinssipellin koloihin, älä litistä. Paista keksejä uunin keskitasolla 7-11 minuuttia riippuen siitä minkä kokoisia keksejä teet. Keksit ovat valmiita kun niiden reunat ovat saaneet hieman väriä mutta ovat vielä pehmeitä. Anna jäähtyä pellissä 10 minuuttia ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään kokonaan. Paista loput kekseistä. 



2 kommenttia:

  1. Herkullisen oloinen ohje, pitää laittaa muistiin. Tykkään itsekin paistaa cookieita muffinivuoissa, kun haluan pehmeitä cookieita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi! :) Itselle muffinivuokien käyttö cookieseissä oli uusi tuttavuus, mutta tulee varmasti uudelleenkin käyttöön.

      Poista

Jätähän jälkiä käynnistäsi, kommentointi ilahduttaa aina! :)