sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

RAPEAT VOHVELIT




Sunnuntaiaamu lähti mukavasti käyntiin, kun aamupalapöydässä oli tarjolla tuoreita vohveleita. Yli vuosi sitten ostettu vohvelirauta pääsi nyt vasta toista kertaa käyttöön, vaikka ostospäätöstä tehdessäni totesin sen olevan välttämätön osa, joka puuttui keittiön muiden "tärkeiden ja tarpeellisten" härveleiden joukosta. Uhosin tuolloin laittavani vohveleita viikottain, kummallisesti rauta oli kuitenkin jäänyt kaapin nurkkaan pölyttymään...

Ensimmäinen vohvelien paistokertani osoittautui erittäin herkulliseksi. Olihan vohvelien nimikin vaatimattomasti maailman parhaat vohvelit, joten odotukset olivat suuret ja nämä odotukset vohvelit täyttivät mainiosti. Ohjeeseen pääset kurkistamaan täältä. Tällä kertaa halusin kokeilla toisenlaista reseptiä, jossa käytetään kuohukermaa. Kovin kevyet nämä eivät siis taida olla...

Täydellisten, rapeiden vohveleiden teko on osoittautunut hyvin hankalaksi tehtäväksi, mutta näihin olin hyvin tyytyväinen. Rapeuden salaisuus taitaakin piillä siinä, että paiston jälkeen vohvelit laitetaan hetkeksi lämpimään uuniin.







VOHVELITAIKINA (10 KPL)
2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
2 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g sulatettua voita

Vaahdota kerma kuohkeaksi. Riko toisessa kulhossa kananmunat ja lisää joukkoon maito ja sokerit. Siivilöi jauho seokseen ja lisää lopuksi sulatettu voi. Yhdistä seos kermavaahtoon. Anna taikinan levätä hetki.

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Kuumenna vohvelirauta ja paista vohveleita öljytyllä raudalla. Lado vohvelit vierekkäin leivinpaperoidulle pellille ja paista 150 asteisessa uunissa noin 5-7 minuuttia. Puolessa välissä vohvelit voi kääntää, näin kummastakin puolesta tulee rapeita. Tarjoa hillon, marjojen, kinuskin, suklaan jne. kanssa.

Blogi käy parhaillaan muodonmuutosta läpi, pahoittelen aiheutuvaa häiriötä!



2 kommenttia:

  1. Minäkin olen todennut tuon saman että jos vohvelit haluaa syödä rapeina, niin ne pitää joko syödä ihan samantien tai sit laittaa hetkeksi uuniin. Yleensä paistaja saa aina ne löystyneet vohvelit, mutta pääasia että edes jollein on saanut tuotettua hyvän mielen herkullisen rapeilla vohveleilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin! Itse popsin näitä paiston yhteydessä, jotta saisin maistaa tuliko näistä sen rapeampia kuin normaalisti. :) Eihän siinä rauhassa pystynyt syömään, mutta sainpahan maistaa rapeita vohveleita!

      Poista

Jätähän jälkiä käynnistäsi, kommentointi ilahduttaa aina! :)