sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

VANILJAINEN TÄHTIPULLA


Pullaa pitkästä aikaa! Viime kerrasta olikin jo vierähtänyt pitkä tovi, joten olin ikävöinyt jo pullantuoksuista kotia. Törmäsin vähän aikaa sitten Jalalla Koreasti -blogissa mahtavaan, vaatimattomasti nimettyn tähtipullan (maailman kaunein ja paras pulla) tutoriaaliin. Tähtipulla voi näyttää alussa vaativalta ja itselläkin kesti hieman miettiä ja tulkita ohjeita, mutta helppojen ja kuvitettujen ohjeiden takia leipominen pääsi alkamaan!

PULLATAIKINA
5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1½ tl suolaa
1½ dl sokeria
1 kananmuna
1 rkl kardemummaa
n. 15 dl vehnäjauhoja (tai näppituntuman mukaan)
100 g voita

Tuttuun tapaan hiiva liotetaan kädenlämpöiseen maitoon ja lisätään loput ainekset. Täytteeksi laitoin itsetehtyä vaniljakreemiä (vaniljakreemijauhe + vesi) ja päälle ripottelin raesokeria. Alkuperäisessä ohjeessa väliin tuli korvapuustien tapaan voita, sokeria ja kanelia. Hyvältä maistui maidon kanssa!

Loistavaan tutoriaaliin kannattaa käydä tutustumassa Jalalla Koreasti -blogissa!

2 kommenttia:

  1. Hei, upea pulla ja varmasti herkullinen vaniljaisena!! Kiva kun linkitit blogini :)

    Mukavaa kevään jatkoa, t: Jalalla Koreasti

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja tosi herkullista oli vaniljaisena. :) Täytyyhän hyvä laittaa jakoon! ;)

    VastaaPoista

Jätähän jälkiä käynnistäsi, kommentointi ilahduttaa aina! :)