keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

EI PÖLLÖMPI KAKKU




Toinen pääsiäisen aikaan syömämme kakku näytti tältä. Pikkusiskoni vietti viime kuun loppupuolella synttäreitä ja nyt vasta pääsimme juomaan kakkukahvit niiden kunniaksi. Pyynnöstäni huolimatta en saanut mitään toiveita kakun suhteen, joten päätin toteuttaa hieman lapsellisemman kakun pilke silmäkulmassa. Nostatti se ainakin hymyjä huuliin kahvittelijoiden joukossa. :)

Tähän kakkuun tuli testattua pari uutta asiaa. Ensinnäkin testiin pääsi uusi, mehevä kakkupohja, jota voin suositella testattavaksi. Oli muuten hyvää ja helppotekoinen! Alkuperäinen resepti on Suklaapossun blogista bongattu.

SUKLAAPOHJA
125 g voita
50 g tummaa suklaata sulatettuna
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1½ dl ranskankermaa
3 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl fariinisokeria
4 3/4 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria

Sulata voi ja suklaa. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun n. 20-22 cm irtopohjavuokaan paista 170 °C noin 55 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Anna jäähtyä.




En ole ikinä ennen koristellut kakkua voikreemillä (käyttänyt vain vaahtokarkkimassan alla), joten uusi kokemus sekin. Olihan sitä helpompi käsitellä ja se pysyi nätimpänä ja muodossaan, mutta ei sitä kermavaahdon tavoin voi syödä. Liikaa ei siis saanut laittaa tai muuten jäi lautasen reunalle. Kovin kevyttä tavaraa se ei ole; tulihan siihen voita, sokeria ja suklaata. Pöllön sisältä löytyi herkullinen vadelmamascarpone-täyte ja rouhittua daimia. Nam!

2 kommenttia:

Jätähän jälkiä käynnistäsi, kommentointi ilahduttaa aina! :)