sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

KINDERPIIRAKKA

Pääsiäinen oli ja meni ja nyt vastaleivoin kinderpiirakkaa, kun sen pahin villitys pääsiäisen aikaan alkaa olla ohi. Minulla on käytössä kaksi vakioreseptiä mokkapaloille ja kinderpiirakalle (klik ja klik), mutta aina tekee mieli kokeilla uutta ja arvioida yltääkö tulokas parhaimpien joukkoon. Tällä kertaa testissä oli Kinuskikissan kinderpiirakka.




POHJA
75g voita tai margariinia
¾ dl sokeria
1 muna
1¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl kermaa
60g maitosuklaata

VOIKREEMI
80g huoneenlämpöistä voita
1 dl vaniljakreemijauhetta
2 rkl kermaa

KUORRUTE
100g maitosuklaata
15 g huoneenlämpöistä voita (jätin laittamatta)
valkosuklaata koristeluun

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Leikkaa maitosuklaa rouheeksi ja sekoita taikinaan. Voitele piirakkavuoka (9,5 x 33 cm) ja levitä taikina vuoan pohjalle. Paista pohjaa 200 asteessa 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.

Vatkaa voikreemin voi kuoheaksi vaahdoksi. Lisää vaniljakreemijauhe ja lopuksi kerma. Levitä kreemi pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti.

Paloittele maitosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita suklaasulan joukkoon huoneenlämpöinen voi. Levitä kuorrute vaniljakreemin päälle. Koristele valkosuklaalla.



Piirakasta tuli oikein hyvää ja pohja oli mehevää. Kannattaa malttaa odottaa varsinkin seuraavaan päivään, jolloin maku vain paranee. Voikreemi tuotti vain hieman pettymystä. Ensinnäkin sitä oli liikaa ja toiseksi maistui hieman teolliselle. Vaniljakreemijauheen tilalle suosittelenkin ennemmin tomusokeria, mitä käytetäänkin kinderpiirakan perinteisessä voikreemissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän jälkiä käynnistäsi, kommentointi ilahduttaa aina! :)