lauantai 18. huhtikuuta 2015

RAHKABANAANIKAKKU



Lisää herkullisia kuivakakkureseptejä talteen otettavaksi! Pidän paljon banaanista, mutta aika vähän sitä on tullut käytettyä leivonnassa. Liekö johtuu potentiaalisten reseptien puuttumisesta, vai siitä, että suklaa jyrää aina ohitse. Suklaa ja banaani sopivat hyvin yhteen, täytyykin alkaa katsellemaan sellaista reseptiä toteutettavaksi. Suklaasta ei vaan pääse millään eroon! 

Herkkusuun -blogista löytyi tämän rahkabanaanikakun ohje, jota oli ihan pakko kokeilla. Ja se kannatti! Kakusta tuli oikein mehevä ja banaanin maku tuli sopivasti esiin.

TAIKINA
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
1 dl maitoa
1 prk maitorahkaa
2 kananmunaa
150 g voita
1 iso banaani

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon maito, rahka, sula voi sekä haarukalla soseutettu banaani. Kaada pikkuhiljaa kuivat aineet kananmuna jne. seokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys ja jatka tarvittaessa vielä paistamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän jälkiä käynnistäsi, kommentointi ilahduttaa aina! :)