keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

SUKLAAPÄHKINÄCOOKIESIT







Viime kuussa tuli testattua pehmeitä cookieita uudella reseptillä (klik) ja nyt päätin, että oli aika tehdä näitä ihanuuksia uudelleen. Taikina on muuten sama, mutta valkosuklaan tilalle vaihdoin suolapähkinöitä, joihin olen nyt ihan hullaantuneena! Mikä sen parempaa kuin suklaa ja suolapähkinät yhdistettynä..! Muffinivuokien käytön sijaan nämä keksit pyöriteltiin palloiksi pellille, jossa ne sitten levisivät muotoonsa paiston aikana. Wicked Sweet Kitcheniltä löytyy tämäkin herkkuohje.

Näistä tuli taivaallisen ihania ja suussa sulavan pehmeitä, mutta reunoilta rapeita. Huh, kun ajattelee sitä kalorien määrää, mitä näistäkin sai kun herkutteli kylmän lasimaidon kanssa! Nämä maistuivat seuraavana päivänä paremmalta, joten kannattaa jättää muutama keksi jemmaan. :) Sitä seuraavaa päivää nämä eivät nähnetkään...

KEKSITAIKINA noin 24 keksiä
170g voita, huoneenlämpöistä
150g (n. 2dl) fariinisokeria
50g (reilu ½ dl) sokeria
1 kananmuna, huoneenlämpöinen
250g (n. 4 dl) vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria (ripaus suolaa)
160g tummaa suklaata (n. 45% kaakaota), karkeasti rouhittuna
120g suolapähkinöitä





Ota voi ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään. Pilko suklaa karkeasti veitsellä tai käytä valmiita suklaahippuja. Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda, vaniljasokeri sekä suola kulhossa ja laita sivuun.

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit keskenään kulhossa kuohkeaksi, n. 5 minuuttia sähkövatkaimella. Lisää kananmuna ja vatkaa sekaisin. Lisää lopuksi kuivat ainekset ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääntele suklaarouhe ja suolapähkinät sekaan lastalla. Laita taikina jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

Ota taikina jääkaapista ja lämmitä uuni 175 asteeseen. Ota lusikalla pingispallon kokoisia nokareita taikinaa, muotoile pyöreiksi palloiksi ja asettele pellille, jätä muutama sentti pallojen väliin. Älä litistä! Omat pallukat punnitsin keittiövaa'alla, jotta niistä tulisi mahdollisimman samankokoisia. Jokainen painoi noin 30g.

Paista keksejä uunin keskitasolla 7-10 minuuttia riippuen siitä minkä kokoisia keksejä teet. Keksit ovat valmiita kun niiden reunat ovat saaneet hieman väriä mutta ovat vielä pehmeitä ja pinta kiiltää. Anna jäähtyä pellillä 5 minuuttia ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään kokonaan. Paista loput kekseistä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän jälkiä käynnistäsi, kommentointi ilahduttaa aina! :)