torstai 7. toukokuuta 2015

CHOCOLATECOOKIES

Olen hurahtanut täysin näihin meheviin ja reunoilta hieman rapsakoihin cookieihin. Mutta ihmekös tuo, kun ovat niin hyviä! Kaikille on maistunut ja kehujen saattelemana lisää on otettu ja reseptiä udeltu. Niinpä halusin jakaa tämän melko helpon reseptin teidänkin kanssa. Näitä on erittäin helppo muokata ja varioida erilaisiksi, kun on hyvä perustaikinan löytynyt. Itse laitoin näihin m&m's karkkeja, valkosuklaa- ja maitosuklaahippuja. Näihin voi laittaa myös erilaisia pähkinöitä tai vaikka vaahtokarkkeja. Jokaiselle jotakin! :)


Cookiet m&m's karkeilla
CHOCOLATE COOKIES (n. 40 kpl)
255g huoneenlämpöistä, suolaamatonta voita
200g sokeria
215g fariinisokeria
2 kananmunaa
2 tl vanilja-aromia
350g vehnäjauhoja
60g kaakaojauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
(340g) suklaahippuja, pähkinöitä tms.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna kerrallaan ja vatkaa hyvin. Toisen munan kanssa lisää joukkoon vanilja-aromi. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe, sooda ja suola. Lisää kuivat aineet vähitellen vaahtoon ja sekoittele hyvin. Lisää lopuksi suhklaahiput tai haluamasi lisukkeet.

Pyörittele taikinasta palloja (taikina on vaarallisen hyvää, muutama pallo upposi sellaisenaan suuhun!) ja laita ne esim. lautaselle ja lautanen jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Pallurat säilyvät jääkaapissa hyvinä ainakin seuraavaan päivään, eli taikinan voi hyvin tehdä valmiiksi ennakkoon.



Siirrä pallukat leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 175 asteessa 9-12 minuuttia. Cookiet saavat jäädä hiukan raaoiksi, sillä ne kypsyvät vielä hetken uunista ottamisen jälkeen. Siirrä uunipelliltä ritilälle jäähtymään 10 minuutiksi.


Cookiet valkosuklaahipuilla

Cookiet maitosuklaahipuilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän jälkiä käynnistäsi, kommentointi ilahduttaa aina! :)