keskiviikko 13. toukokuuta 2015

SUKLAAFONDANT

Olen vannoutunut suklaa-addikti, enkä tiedä missä meni vikaan, kun nyt vasta tein ensimmäistä kertaa suklaafondantia! Tätä lämpöistä, suklaata valuvaa herkkua olisi pitänyt testata jo aikoja sitten! Ehkä olen ajatellut tämän olevan haasteellista; sitähän tarjotaan hienoissa ravintoloissa, joten sen voisi olettaa olevan taitoa vaativaa puuhaa. Höpöhöpö! Yksi helpoimmista (ja parhaimmista) jälkiruuista, mitä olen koskaan tehnyt! :) Ajatus fondantien teosta lähti poikimaan siitä, kun kaupassa oli alennuksessa kaksi pientä uunivuokaa, juurikin esim. fondantin valmistusta varten. Sen enempää miettimättä huomasin nämä vuoat kärryni pohjalla. Ostoreissun jälkeen alkoi armoton ohjeiden etsintä ja niitä löytyikin laidasta laitaan, toinen toistaan herkullisemmalta kuulostavia. Valtavasta vaihtoehtojoukosta kokeiluun pääsi Kinuskikissan sivuilta löytyvä ohje (klik).

SUKLAAFONDANT 6-8 kpl
TAIKINA
100g maitosuklaata
100g tummaa suklaata
100g voita
1 dl maitoa
2 rkl leivontakaakota
4 munaa
1 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

TÄYTE
60g maitosuklaata
60g tummaa suklaata
1 dl kermaa

VUOKIIN
 voita / margariinia
korppujauhoa / kaakaojauhetta

Rouhi täytettä varten suklaat. Kiehauta kerma ja kaada se suklaiden päälle. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä täyte ja laita se kylmään vähintään puoleksi tunniksi.

Valmista taikina. Rouhi suklaat ja lisää ne kuumuutta kestävään kulhoon yhdessä maidon, voin ja leivontakaakaon kanssa. Laita kulho vesihauteeseen ja kuumenna seosta kunnes suklaat ja voi ovat sulaneet ja seos on tasaista. Jäähdytä. Yhdistä munat ja sokeri kulhossa ja vatkaa ne kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Lisää muna-sokeri-vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja suklaaseosta. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Voitele ja korppujauhota (tai kaakaojauhota) vuoat. Laita pohjalle hieman jäähtynyttä taikinaa. Sitten lusikoi vuokien keskelle suklaatäytettä. Lopuksi peitä täyte ja täytä vuoka (noin 3/4) taikinalla. Tässä vaiheessa voit pakastaa leivokset. Paista fondantteja 180 asteessa noin 15-20 minuuttia. Tarkkaile niitä paiston aikana ja tarvittaessa kokeile hammastikulla reunojen kypsyyttä. Paiston jälkeen anna fondanttien jäähtyä pari minuuttia. Kumoamista varten pyöräytä veitsellä vuokien reunoja pitkin ja kumoa fondantit lautaselle. Tarjoile lämpimänä. Fondantien kaverina voi tarjoilla vaniljajäätelöä ja marjoja. Itse valmistin pakastevadelmista vadelmamelbaa. Herkkua oli!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän jälkiä käynnistäsi, kommentointi ilahduttaa aina! :)