keskiviikko 20. toukokuuta 2015

VANILJAMUSTIKKAPIIRAKKA

Mustikan ja vaniljan yhdistelmä maistuu ainakin minulle! Pakastimesta löytyy vielä paljon marjoja viime vuoden sadosta, joten niille täytyy keksiä käyttöä. Blogistani löytyy yksi hyvä ja helppo mustikkapiirakan ohje, vaniljainen sekin, mutta tällä kertaa halusin testata Kinuskikissan sivuilta löytyvän ohjeen (klik). Muuten noudatin ohjetta orjallisesti, mutta jätin kardemumman pois pohjasta.


POHJA
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

TÄYTE
¾ dl perunajauhoja
½ dl sokeria
4 dl kevytmaitoa
1 keltuainen
1 vaniljatanko tai 3 maustemittaa vaniljajauhetta
200 g vaniljatuorejuustoa
1 kananmuna

6 dl mustikoita
2 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita muutamassa erässä taikinaan. Levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita kattilassa perunajauhot ja sokeri. Lisää joukkoon vähän kerrassaan maito. Lisää vispilällä sekoittaen keltuainen. Mikäli käytät vaniljatankoa, halkaise se pituussuunnassa ja laita puolikkaat kattilaan. Jos käytät vaniljajauhetta, lisää se kattilaan. Kuumenna kiisseliä liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes se pulpahtaa muutaman kerran. Nosta pois liedeltä. Poimi mahdolliset vaniljatangon puolikkaat kiisselistä. Sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto ja kananmuna. Levitä pohjan päälle.

Sekoita mustikoihin perunajauhot ja sokeri. Levitä mustikat vaniljatäytteen päälle. Paista 200 asteessa 45 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, jos pohjan reunat tummuvat liikaa ennen ajan täyttymistä. Anna piirakan jäähtyä hetken aikaa ennen tarjoilemista.

Oikein hyvää oli ja maistui vieraillekin! Itse olisin ehkä jäänyt kaipaamaan voimakkaampaa vaniljan makua täytteessä, joten ensi kerralla siihen voisi lisätä enemmän vaniljasokeria (vaniljatankoa ei ollut).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän jälkiä käynnistäsi, kommentointi ilahduttaa aina! :)