keskiviikko 12. elokuuta 2015

KINDER-JUUSTOKAKKU


Tämä herkullinen juustokakku oli yksi tarjolla olevista herkuista syntymäpäivilläni. Lupailin siihen ohjetta, joka tulee tässä. Ohje on peräisin KeittiöKriitikon ihanasta blogista, josta löytyisi vaikka mitä testattavaa lisää! Pintaan tein pientä marmorikuviointia sekä koristelin kinder-munalla, raastetulla suklaalla ja orvokeilla, jotka ovat tulleet melko yleiseksi näyksi koristelemissani kakuissa. Mutta kun ovat niin suloisia! :)

KINDER-JUUSTOKAKKU (20cm)

1½ pötköä (n.250g) Domino-keksejä (Original)
50g voita

200g maustamatonta tuorejuustoa
3dl + 4rkl vispikermaa
0,75dl sokeria
1 keltuainen
60g Rainbow Delizione 78% suklaata
150g Marabou-valkosuklaata
5½ liivatelehteä
½ dl maitoa

Vuoraa 20cm irtopohjavuoka leivinpaperilla; laita leivinpaperi pohjan päälle ennenkuin napsautat vuoan reunan kiinni. Murskaa Domino-keksit ja lisää sulatettu kuuma voi. Sekoita hyvin, kaada täyte vuoan pohjalle ja levitä kevyesti tasaiseksi kerrokseksi. Älä painele tai tiivistä, muuten pohjasta tulee liian kova leikattavaksi.

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Pilko molemmat suklaat erillisiin pieniin astioihin. Mittaa kummankin suklaan päälle 2rkl kermaa. Lämmitä kulhoja mikrossa 30s kerrallaan kunnes kerma lämpenee ja suklaa alkaa sulaa. Varo ylikuumentamasta! 

Vaahdota 3dl vispikermaa pehmeäksi vaahdoksi. Laita erilliseen kulhoon tuorejuusto, sokeri ja keltuainen, vatkaa näitä pari minuuttia. Lisää juustoseokseen sulanut valkosuklaa, vatkaa sekaisin. Lisää vaahdotettu kerma, sekoita sähkövatkaimella ja käytä tarvittaessa nuolijaa apuna.

Kuumenna maito mikrossa kiehuvan kuumaksi. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne kuumaan maitoon. Kaada liivateliemi täytteeseen samalla sähkövatkaimella sekoittaen. Ota täytteestä noin 2dl erilleen, kaada loput vuokaan keksipohjan päälle ja siirrä heti pakastimeen jähmettymään. Lisää erilleen otettuun täytteeseen sulatettu tumma suklaa ja sekoita tasaiseksi. Odota että kakku jähmettyy hieman, n. 10-15 minuuttia ja kaada tummasuklaatäyte kakun päälle. Tasoita lusikalla ja siirrä kakku jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

2 kommenttia:

  1. Tää on ihan superhyvää!!!! Olen kerran tehnyt ja vei kyllä kielen mennessään ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin tämä kelpasi meidänkin väelle. ;)

      Poista

Jätähän jälkiä käynnistäsi, kommentointi ilahduttaa aina! :)