maanantai 10. elokuuta 2015

SYNTTÄRITARJOILUT

Edes omat synttärit eivät oikeuta itseä rentoutumaan, vaan kolme päivää meni keittiön puolella leipoessa ja koristellessa kakkuja ja leivonnaisia. Milloinkohan saisin maistaa jonkun muun tekemää kakkua?

Vieraita oli vähän - vain läheisimmät tulivat käymään, mutta tarjottavaa oli sitäkin enemmän! Pöydän kruunasi tietenkin kaksikerroksinen, kukilla koristeltu täytekakku. Kieltämättä se muistuttaa hyvin paljon hääkakkua. Puolustukseksi sanon, että kakusta oli tarkoitus tulla hennon vaaleanvihreä, mutten loppujen lopuksi jaksanut enää pitkän päivän päätteeksi värjätä massaa. Oli kiire päästä koristelemaan kakkua ja nukkumaan!
Omat juhlat ja omalle porukalle leipominen mahdollistaa uusien reseptien kokeilun. Ei ole niin vakavaa, vaikkei menisi ihan nappiin uudet testattavat! Tällä kertaa testiin pääsi voikakkupohja, joka tuli poikkeuksellisesti sokerikakkupohjan tilalle alakakkuun. Voikakkupohja oli ennestään ihan tuntematon ja ohje siihen löytyi sattumalta. Resepti + vertailua sokerikakkupohjan ja voikakkupohjan eroista tulossa lähitulevaisuudessa omaan postaukseen.
Täytteinä kerroskakussa oli kinuski- ja vadelmamousset ja toisessa kerroksessa mansikka- ja vaniljamousset. Kakku on päällystetty satin icella ja kukat tehty sokeri- ja kukkamassasta.Kakun lisäksi tarjolla oli pieni, n. 7 hlön lohivoileipäkakku, johon tuli sekä kylmä- että lämminsavulohta, valkosuklaa- ja maitosuklaacookieita (reseptit löytyvät täältä ja täältä), kinder-juustokakku ja suklaisia kuppikakkuja. Näihin tulossa myöhemmin omat postaukset resepteineen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän jälkiä käynnistäsi, kommentointi ilahduttaa aina! :)