sunnuntai 16. elokuuta 2015

VOIKAKKUPOHJA TESTISSÄ

Lupailin aiemmin tekeväni vertailupostauksen voikakkupohjan ja sokerikakkupohjan välillä. Tässä se siis tulee. :) Reseptin löysin vahingossa Kakkumonsterin blogista ja pakkohan tätä oli kokeilla omaan synttärikakkuun. Kyseessä oli siis kaksikerroksinen massalla päällystetty kakku, jonka ensimmäiseen kerrokseen tuli voikakkupohja ja toiseen kerrokseen sokerikakkupohja.

Jo pelkät kommentit voikakkupohjasta Kakkumonsterin sivuilla lupailivat pelkkää hyvää. En ollut itse ennen koskaan kuullutkaan tällaisesta versiosta, joten mielenkiinnolla odotin lopputulosta.


Voikakkupohja

Voikakkupohja

Voikakkupohjasta tuli sokerikakkupohjaan verrattuna mehevämpi, maukkaampi ja tiiviimpi, mikä on ehdottomasti eduksi massalla päällystettäessä ja painavilla koristeilla koristettaessa. Pinnasta tuli tasainen ja siisti, eikä pohja kärsinyt voikreemiä levitettäessä yhtään samalla tavalla, kuin huokoisempi sokerikakkupohja. Maku muistutti kaukaisesti mummon leipomaa piirakkaapohjaa. Kaloreiden määrä pohjassa kyllä hirvitti, mutta turha niitä on miettiä siinä vaiheessa, kun mättää maukasta kakkua suuhun! :D

Voikakkupohja vaatii hieman enemmän kostuketta, kuin kevyempi sokerikakkupohja, muuten siitä jää kuivahko.

Oman kakun tein 22cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Kakkumonsterin postauksesta löytyy myös valmiiksi muunneltut ohjeet halkaisijaltaan erikokoisille pohjille.

VOIKAKKUPOHJA 22-24cm
375g voita
375g sokeria
6 munaa
330g vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää munat yksitellen joukkoon vuorotellen jauhojen kanssa. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin tunnin.

Ohjeen mukaan kakkua paistetaan 175 asteessa noin tunti. Itse paistoin omaani (22cm halkaisija) 1h 10min, sillä tikku jäi hieman taikinaa kun sen tökkäsi kakun keskelle. Reunat kuitenkin paloivat hieman ja jouduin palaneen osan leikkaamaan irti.

Entä millaiseen lopputulokseen pääsin? Voikakkupohja miellytti ainakin omaa makuelämystäni, vaikka olenkin tottunut turvalliseen sokerikakkupohjaan. Tulen tekemään tätä varmasti tulevaisuudessakin, mutta sokerikakkupohja on lyömätön joidenkin täytteiden kohdalla, kuten kermavaahdon ja mansikoiden!


Sokerikakkupohja


Sokerikakkupohja

2 kommenttia:

  1. Vatkataanko nuo kananmunat ja jauhot tuossa voikakkupohjassa vai sekoitetaanko esim. nuolijalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos en aivan väärin muista, niin sekoitin pallovispilällä. :)

      Poista

Jätähän jälkiä käynnistäsi, kommentointi ilahduttaa aina! :)