perjantai 2. lokakuuta 2015

PUOLUKKAMUFFINIT KINUSKIKUORRUTTEELLA


Edellisestä postauksesta kävikin ilmi, että mielestäni puolukka-kinuskikombo on mitä helkullisin  yhdistelmä. Koska en saanut siitä tarpeekseni popsittuani juustokakkupuolikkaan (puolustuksekseni mainitsen, että juustokakku oli hyvin pieni - siis liian pieni) halusin leipoa jotain uutta, mihin nämä maut saisi tungettua. Muistiini palautui Kinuskikissan kinuskikuorrutteiset puolukkamuffinit, joten sellaisia siis tekemään viikonlopun kunniaksi ja leffailtojen herkutteluksi! Herkullinen muffinitaikina on löydetty Marsispossu - blogista. Kyseinen taikina on ollut testattavana aiemminkin, mutta puolukoiden tilalla oli alkuperäisen ohjeen mukaan mansikkaa. Käsi sydämellä voin todeta, että tällä olen saanut ehdottomasti parhaimmat, kuohkeimmat ja maistuvimmat muffinit! Suosittelen siis testaamaan. :)

PUOLUKKAMUFFINIT KINUSKIKUORRUTTEELLA
n. 8-10 isoa muffinia

125g voita
150g sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
220g vehnäjauhoja
1 dl maitoa
150g puolukoita

Kinuskikuorrute
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria 

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos voisokerivaahtoon vuorotellen maidon kanssa, kääntele varovasti. Lisää lopuksi joukkoon puolukat. Jaa taikina vuokiin ja paista 180 asteessa 20-25 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kuppikakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Jäähdytä valmiit kuppikakut ritilällä.

Kinuskikuorrute valmistetaan kuumentamalla kerma ja fariinisokeri kattilassa. Siirrä pois levyltä, kun seos alkaa kuplia, älä keitä kinuskiksi! Siirrä seos hieman jäähdyttyään jääkaappiin. Vain jääkaappikylmä kinuskikerma vatkautuu, joten seos kannattaa valmistaa jo edeltävänä päivänä.

6 kommenttia:

  1. Eiiihh....mä en kestä näitä sun blogin herkkuja.... ♥ Taas tämä vastustamaton yhdistelmä, puolukka-kinuski.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muffinit on tehty juuri tätä makuyhdistelmää silmälläpitäen. ;)

      Poista
  2. Puolukka ja kinuski on loistava makupari! Näitä muffinsseja testaan, mutta taidan ihan ensimmäisenä testata tuota kinuskikuorrutetta täytekakun kuorrutukseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin! :) Kinuskivaahto on maultaan aika makeaa, joten halutessa sitä voi "laimentaa" peruskermavaahdolla. :)

      Poista
    2. Jes, testattu ja tosiaan vinkistäsi laimensin kermavaahdolla! Oli hyvää :) Kiitos!!

      Poista

Jätähän jälkiä käynnistäsi, kommentointi ilahduttaa aina! :)