torstai 4. helmikuuta 2016

MAUKKAAT RUNEBERGIT

Taas on se aika vuodesta, kun silikoninen leivosvuoka ja kaikkien aikojen parhaimmaksi runebergin torttujen reseptiksi ristimä resepti kaivetaan kaapin pohjalta - niin, ja rommia unohtamatta!


Viime vuonna Kakkuviikarin blogia selaessani osuin kultasuoneen; löysin nimittäin reseptien maukkaimpien ja mehevimpien Runebergin torttujen valmistukseen. Sellaisen, josta kaupan Runebergit voivat vain haaveilla. ;) Tuo resepti löytyy pienillä muutoksilla höystettynä vuoden takaisesta postauksestani (klik), mutta laitetaanpa se tähän uudelleen. Mukavasti näihin uppoaa joulun jälkeiset piparit, jotka eivät kelpaa enää kenellekään!

RUNEBERGIN TORTUT (6 KPL)
150g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1½ dl mantelijauhetta
130g pipareita
1 dl korppujauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

KOSTUTUSLIEMI:
1 ½ dl vettä
½ dl tummaa rommia

KUORRUTUS:
vadelmamarmeladia tai –hilloa
tomusokeria
tilkka vettä

1. Laita uuni kuumenemaan 180-asteiseksi. Jauha piparkakut ja sekoita joukkoon mantelijauhe, korppujauhot, vehnäjauhot ja leivinjauhe.

2. Vatkaa huoneen lämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon ja vatkaa hyvin. Lisää kuivat aineet vaahtoon ja sekoita mahdollisimman nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

3. Nostele taikinaa lusikalla silikoniseen muottiin, älä ihan täyteen. Silikonista muottia ei tarvitse voidella. Kypsennä uunissa noin 30-35 minuuttia.

4. Anna torttujen levätä 5 min. vuoassa, ennen kuin kumoat ne.

5. Sekoita kostutusliemi ja valuta sitä leivosten päälle reilusti (lämmin neste imeytyy tasaisemmin) tai upota leivokset liemeen. Jos mahdollista, anna muhinoitua rauhassa yön yli jääkaapissa, jolloin nämä ovat vielä parempia.

6. Sekoita tomusokeri ja tilkka vettä tahnaksi. Nostele torttujen päälle lusikallinen marmeladia ja valuta tahnaa hillosilmän ympärille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän jälkiä käynnistäsi, kommentointi ilahduttaa aina! :)