sunnuntai 18. syyskuuta 2016

NÄYTTÄVÄ KINDER-JUUSTOKAKKU


Vuoden alussa sekä varsinkin pääsiäisen aikaan sosiaalisessa mediassa pyöri vilkkaasti erilaiset versiot upeista, övereistä, runsaasti kinder-suklaalla koristelluista suklaakakuista ja juustokakuista, jollaisen halusin ehdottomasti jossain välissä toteuttaa. Nyt siihen tuli tilaisuus, kun tänä viikonloppuna ystäväni vietti syntymäpäiviään. Suklaanystävä kun hänkin on, toivoi hän minulta suklaista juustokakkua kahvipöytään.

Suklaatahan tästä juustokakusta löytyi jokaisesta välistä, joten makeannälän sai helposti tyydytettyä! Dominokekseistä tehdyn pohjan päällä on kerros valkosuklaa- sekä maitosuklaamoussea. Näyttävyyttä ja juhlavuutta juustokakkuun tuo valuva suklaaganashe sekä vinopino ihanaa kinder-suklaata. Makukaan ei ollut hullumpi, suklaamousset maistuivat läheisesti kinderiltä ja palaset upposivat nopeasti parempiin suihin kahvin saattelemana. Överi, suklaatäytteinen ulkonäkö voisi ennustaa hyvinkin makeaa lopputulosta, mutta kakku ei ainakaan minun mielestä ollut liian makea.



Resepti on sävelletty monesta eri reseptistä ja lopputulokseen olen hyvin tyytyväinen. Juustokakku on tehty halkaisijaltaan 20 cm.

Pohja:
100 g dominokeksejä (ilman täytettä)
25 g voita

Valkosuklaamousse:
1,25 dl Flora vispiä
130 g maustamatonta tuorejuustoa
1/3 dl sokeria
2/3 tl vaniljasokeria
130 g valkosuklaata
2 liivatelehteä

Maitosuklaamousse:
1,25 dl Flora vispiä
130 g maustamatonta tuorejuustoa
1/3 dl sokeria
2/3 tl vaniljasokeria
130 g maitosuklaata
2 liivatelehteä

Suklaaganashe:
0,5 dl kuohukermaa
50 g maitosuklaa
20 g tummaa suklaata

Koristelu:
Erilaisia kinder-suklaapatukoita, kinder-munia ym. 

Kaavi dominokekseistä täyte pois. Murskaa keksit, sulata voi mikrossa ja sekoita sulatettu voi keksimurskan kanssa. Painele keksi-voiseos irtopohjavuoan pohjalle mielellään suoraan lautaselle. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
Aloita valmistamaan valkosuklaamousse. Laita 2 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen. Vatkaa puolikas purkki Flora vispiä vaahdoksi kulhossa. Sulata valkosuklaa (varo, ettei suklaa pala!). Vatkaa hetki tuorejuusto sekä sokerit ja sekoita Flora vispin sekaan. Lisää tuorejuuston joukkoon valkosuklaa. Kuumenna tilkka vettä mikrossa kiehuvaksi, sulata siihen liivatteet ja kaada ohuena nauhana samalla sekoittaen seokseen. Kaada mousse vuokaan keksipohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin tunniksi pariksi.
Valmista maitosuklaamousse samalla tavalla ja kaada seos valkosuklaakerroksen päälle. Laita jääkaappiin hyytymään mieluiten yön yli.
Valmista suklaaganashe kuumentamalla kerma liedellä esim. teflonkattilassa. Nosta pois liedeltä ja sulata suklaat joukkoon. Kaada juustokakun päälle. Koristele suklaalla ja nauti. :)

4 kommenttia:

  1. Mitä suklaata mieluiten käytät leivonnassa? Voiko suklaaganashen kaataa kuumana kakun päälle vai pitäisikö sen antaa jäähtyä ensin tms? Ajattelin kokeilla tehdä synttäreideni kunniaksi, vaikuttaa aivan tavattoman herkulliselta :9

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,
      Leivonnassa tykkään itse käyttää Fazerin maitosuklaata ja Pandan valkosuklaata. :)
      Suklaaganashen kannattaa antaa hiukan jäähtyä, ennen kuin kaataa kakun päälle. Joskus olen nopeuttanut jäähtymistä laittamalla kattilan kylmään veteen. Suklaaganashe ei onneksi kovetu niinkuin esim. kinuski, vaan hieman jämäköityy.
      Onnea syntymäpäiväsi johdosta etukäteen! :)

      Poista
  2. Hei!
    Meinasin jouluksi tekasta kyseisen kakun, vaan koristesuklaita vaihtaa vähän jouluisemmaksi :)
    Minkä kokoista vuokaa käytit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!
      Käytin tässä 20 cm vuokaa. :) Ihana idea käyttää joulusuklaata luodakseen jouluisemman kakun!

      Poista

Jätähän jälkiä käynnistäsi, kommentointi ilahduttaa aina! :)