keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

TAIVAALLISET KAHDEN SUKLAAN BROWNIET

Lämpöistä, mehevän tahmeaa suklaata, viileää vaniljajäätelöä ja makeaa mansikkahilloa. Mikä taivaallinen yhdistelmä! Pitäähän sitä naistenpäivänä hemmotella - itseä! Olen kokeillut tätä reseptiä jo muutaman kerran ja se on ollut joka kerralla pettämätön. Valitettavasti tämä herkku ei ole kevyimmästä päästä, mutta eihän tätä joka päivä syödäkään. :)

Resepti löytyy aivan ihanasta Suklaaunelmat - kirjasta, jonka olen ostanut leivontaharrastukseni alkutaipaleella. Kirja sisältää monia toinen toistaan herkullisempia reseptejä, jotka odottavat kokeilemistaan! Monipuolisen reseptivalikoiman lisäksi kirja on kuvitettu upeilla kuvilla.

Kahden suklaan browniet ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia. Tumman suklaan lisäksi taikinaan lisätään valkosuklaahippuja. Jo pelkkä taikina on niin herkullista, että sitä jättää hieman kulhon pohjalle ihan vain syömistä varten. ;)

Taikinasta tulee 9 isoa tai 12n pientä palaa (20x20cm vuoka)

100g suolatonta voita
115g tummaa suklaata
3 dl hienosokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vanilja-aromia
2 isoa munaa
2½ dl vehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 dl valkosuklaarakeita

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vuoraa kulmikas kakkuvuoka leivinpaperilla.
Sulata voi ja suklaa pienessä lämmönkestävässä astiassa poreilevan vesikattilan päällä tai vaihtoehtoisesti mikrossa pienellä lämmöllä. Varo, ettei suklaa pala! Sekoita voi-suklaaseos ja anna hieman jäähtyä. Hämmennä joukkoon sokeri, suola ja vanilja-aromi. Lisää munat yksitellen ja sekoita hyvin. Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe taikinaan ja lopuksi sekoita suklaarakeet joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 35-40 minuuttia. Suklaabrownieiden tulee jäädä sisältä tahmeiksi, joten älä ylipaista!

Suosittelen tarjoilemaan browniet lämpiminä (mikro käy erinomaisesti lämmittämiseen) kylmän vaniljajäätelön (ja mansikkahillon) kera.

IHANAA JA HERKULLISTA NAISTENPÄIVÄÄ! ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän jälkiä käynnistäsi, kommentointi ilahduttaa aina! :)