torstai 7. kesäkuuta 2018

SALTED CARAMAL CHEESECAKE

Olen jo pitkän aikaan halunnut kokeilla suuren suosion saavuttanutta Salted Caramel Cheesekakkua, joka löytyi Wicked Sweet Kitchen -nimisestä herkullisesta blogista. Vaikka kyseisessä juustokakussa "se juttu" on makean kinuskin ja sormisuolan kombo, jätin omasta versiosta makua täydentävän sormisuolan pois, kun sitä ei leivontahetkellä ollut saatavilla.



Salted caramel cheesecake
(vuoan halkaisija 24 cm)

Pohja:
170g Digestive/kaurakeksejä
80g voita

Juustokakku:
400g maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä

Kinuski:
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa
(Sormisuolaa)

Lämmitä uuni 160 C. Voitele vuoka. Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita keskenään ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa n. 12 minuuttia kunnes pohja on saanut hieman väriä. Ota uunista ja anna jäähtyä.

Vatkaa tuorejuusto notkeaksi, n. 30 sek. sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi ja tasaiseksi, 2-3 min sähkövatkaimella. Lisää myös vaniljasokeri, sitruunamehu ja suola, sekoita tasaiseksi.

Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen, lisää lopuksi maissitärkkelys ja sekoita nopeasti. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 30-35 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes pinta ei enää kiillä ja täyte on "pysähtynyt". Anna jäähtyä.

Tee kinuskikerros. Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa hiljalleen välillä sekoittaen n. 10 minuuttia. Kokeile ensin laittaa pisara kinuskia jäähtyneen kakun päälle, jos pisara pitää muotonsa kinuski on valmista. Anna kinuskin jäähtyä noin minuutti ja kaada sitten juustokakun päälle. Tasoita pinta.

Laita kakku jääkaappiin yön yli. Ripottele halutessasi sormisuolaa kakun päälle juuri ennen tarjoilua.

1 kommentti:

Jätähän jälkiä käynnistäsi, kommentointi ilahduttaa aina! :)