perjantai 24. toukokuuta 2019

PAISTETTU VADELMA-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU



Se olisi taas perjantai! Takana on tapahtumarikkaat kolme kesälomaviikkoa, joiden aikana leipominen on jäänyt hetkeksi sivuun, kun päivät ovat täyttyneet kaikesta muusta kivasta. Vietimme viikon Kroatiassa, kävin itärajan toisella puolen sukuloimassa, ollaan mökkeilty ja grillailtu ja kylmään järviveteenkin pulahdettu! Aurinkoisista ja lämpimistä päivistä ollaan saatu nauttia, vaikka on vasta toukokuu. Onneksi elokuussa on vielä pari lomaviikkoa jälkellä, niin ei ole loma ohi ennen kuin kesä kerennyt kunnolla alkaakaan. Maanantaina olisi paluu töihin uusien työtehtävien sekä haasteiden ääreen. Mutta nyt haluaisin jakaa teille ihanan ja raikkaan kesäisen reseptin; uunissa paistettu vadelma-valkosuklaajuustokakku.

Mikäli olet jo testannut salted caramel cheesecake - reseptiä, eli uunissa paistettua kinuskipäällysteistä juustokakkua, niin tässä olisi hyvinkin samantapanen resepti. Itseasiassa juustotäyte on lähes identtinen. Omaan versiooni tein pieniä muutoksia, mm. vähentämällä rasvan määrää pohjassa, mutta alkuperäisen, Wicked Sweet Kitchen -blogin ohjeen pääset kurkkaamaan tästä linkistä.

PAISTETTU VADELMA-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU
irtopohjavuoka 24cm

Pohja:
250g digestive keksejä
100g voita

Täyte:
400g tuorejuustoa, huoneenlämpöistä
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
½ rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
1 rkl maissitärkkelystä
n. 250g tuoreita/pakaste vadelmia (itse käytin pakastemarjoja)

Valkosuklaakerros:
100g valkosuklaata
300g crème fraichea
½ dl sokeria

Tuoreita marjoja tarjoiluun

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Murskaa keksit hienoiksi muruiksi. Sulata voi ja sekoita keksimurun kanssa tasaiseksi massaksi. Painele seos vuoan pohjalle ja vähän matkaa reunoille. Esipaista keskellä uunia n. 8 minuuttia. Anna jäähtyä hetken.
Tee sillä aikaa täyte. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri notkeaksi, lisää sitruunamehu ja suola. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon ja sekoita jokaisen jälkeen. Sekoita täytteeseen lopuksi maissitärkkelys. Kaada täyte pohjan päälle ja painele vadelmat täytteeseen tasaisin välein. Mikäli vadelmat eivät uppoa täytteeseen kokonaan, levittele täytettä niiden päälle esim. lusikan avulla.
Paista uunin alatasolla n. 30-35 minuuttia tai kunnes täyte on "pysähtynyt".
Valmista valkosuklaakerros sillä aikaa kun kakku on uunissa. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa ja anna jäähtyä hetken. Sekoita sokeri, crème fraiche sekä sulanut valkosuklaa kulhossa keskenään tasaiseksi. Levitä valkosuklaakerros varovasti kakun päälle ja laita takaisin uuniin 8-10 minuutiksi. Ota uunista ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Siirrä jäähtynyt kakku jääkaappiin mielelellään seuraavaan päivään saakka. Tarjoile kakku sellaisenaan tai tuoreiden marjojen kera.

Ihanaa viikonloppua! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän jälkiä käynnistäsi, kommentointi ilahduttaa aina! :)