sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

MANSIKKA-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU


Blogissa monta kertaa esillä ollut, yhdeksi suosituimmiksi blogini reseptiksi kohonnut mustikka-valkosuklaajuustokakku saa uuden version rinnalleen. Mustikoiden sijaan tähän juustokakkuun laitoin mansikoita, sekä pohjan päälle, että juustoseokseen sekoitettuna. Kakku matkasi tyttöporukan illanistujaisiin maisteltavaksi ja erinomaisia kehuja sekä hyvää palautetta se sai! Maistui kaikille ja santsikierroksesta kukaan ei kieltäytynyt. :)

POHJA
180g digestive -keksiä
70g voita

½ tlk keitettyä kondensoitua maitoa
muutama mansikka

JUUSTOKERROS
2dl vispikermaa
120g maustamatonta tuorejuustoa
70g valkosuklaata (Panda)
2 rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
150g mansikoita

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Taputtele keksit irtopohjavuoan pohjalle (oma oli 20cm) pingotetun leivinpaperin päälle. Levitä keksien päälle keitetty kondensoitu maito. Pilko pari mansikkaa pieneksi ja lisää kondensoidun maidon päälle.

Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Survo 150g mansikkaa ja lisää kermajuustoseokseen. Liota liivatteita n. 10 min kylmässä vedessä. Kiehauta vettä ja sulata liivatteet pieneen vesimäärään. Kaada ohuena nauhana seokseen ja sekoita hyvin välttääksesi paakkuja. Kaada kermajuustoseos vuokaan. Laita heti jääkaappiin muutamaksi tunniksi (tai mieluiten seuraavaan päivään saakka). Irrota kakun jähmetyttyä vuoka ja siirrä lautaselle.


2 kommenttia:

  1. Kaunis kakku😍 ! Täytyy itsekin kokeilla. Nam :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä oli kyllä hyvää! Ja yksinkertaisella koristelulla saa näyttävän kakun aikaiseksi. :)

      Poista

Jätähän jälkiä käynnistäsi, kommentointi ilahduttaa aina! :)