torstai 10. maaliskuuta 2016

BANOFFEE

Pari vuotta takaperin tämä helposti syntyvä piiras vilahteli tiuhaan tahtiin eri ruokablogeissa - ihan ansaitusti! Kekseistä, banaanista, kinuskista ja kermavaahdosta kasattu herkullinen piiras, eli Banoffee tyydyttää taatusti suurenkin makeanhimon! Piiras on helppo valmistaa, uunia ei tarvita ja kokemattomampikin kotileipuri pääsee takuuvarmasti onnistuneeseen lopputulokseen! Kun piiraassa käytetyn kondensoidun maidon ostaa valmiiksi keitettynä, ei leipominen voi enää helpommaksi mennä. :) Helpon ja nopean valmistumistapansa vuoksi tämä herkku sopii tarjottavaksi esimerkiksi mökille tai yllätysvieraille.


BANOFFEE

POHJA
300g suklaadigestive -keksejä
100g voita

TÄYTE
½ prk toffeeksi keitettyä kondensoitua maitoa
2 pientä tai yksi iso banaani

PINNALLE
2 dl vispikermaa
1½ tl vaniljasokeria

1. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Taputtele seos n. 22 cm irtopohjavuoan pohjalle, jätä reunat hieman korkeammaksi. Voit joko taputella seos leivinpaperilla vuoratulle irtopohjavuoalle tai laittaa vuoan reunat tarjoiluastialle ja koota piiras siihen.

2. Levitä kondensoitu maito tasaisesti keksipohjan päälle. Viipaloi banaanit.

3. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Levitä tai pursota piiraan päälle. Voit koristella piiraan esimerkiksi suklaarouheella, kaakaojauheella tai banaaniviipaleilla. Ota viipale ja nauti! :)

Mikäli banaani ei sivele omia makunystyröitä tai piiras on liian makea, on Banoffeesta olemassa ainakin mustikkainen (Mustoffee) ja puolukkainen (Puoloffee) versio, jonka olen aiemmin testannut (klik) ja jonka tein nyt uudestaan. Puolukkaisessa versiossa puolukan kirpeys, kinuskin makeus, keksien rapeus ja unelmanpehmeä kermavaahto yhdistyivät raikkaaksi kokonaisuudeksi. Nam! Mustikkainen versio on vielä testaamatta, odotukset ovat ainakin korkealla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän jälkiä käynnistäsi, kommentointi ilahduttaa aina! :)