perjantai 25. maaliskuuta 2016

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!


Viime vuonna kehittelemäni raikas mangojuustokakku pääsi uudelleen testiin. Raikas maku ja kirkas keltainen väri sopivat mielestäni hyvin pääsiäiseen, joka on täynnä muitakin kirkkaita värejä; värikkäitä virpomisoksia, vihreää rairuohoa, keltaisia narsisseja ja tipuja...

Juustokakku on tehty pieneen vuokaan (n. 16cm), sillä syöjiä on vähän. Ohjetta suurentamalla saa raaka-aineiden määrät muutettua itselle sopivaan vuokaan. :)

Pohja
100g digestive-keksiä
40g voita

Täyte
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 dl mangososetta (säilykemangoista)
½ purkkia Valion kermavanukas mangoa
½ tl vaniljasokeria
1 tl sokeria
3 liivatelehteä

Kiille
½ purkkia mangopilttiä
loraus sitruunamehua (tiiviste tai tuoresitruunasta)
½ tl sokeria
½ dl mangolientä säilykemangoista
2 liivatelehteä

Murskaa keksit ja sekoita voisula joukkoon. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin ja taputtele keksimurska pohjalle. Vaihtoehtoisesti jos käytät pelkkää reunaa, keksipohjan voi tehdä myös suoraan tarjoilulautaselle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Soseuta mangot soseeksi ja sokeroi. Ota pieni määrä mangososetta, kuumenna se mikrossa ja liota siihen liivatteet. Sekoita soseen joukkoon kermavanukas ja lisää vaniljavaahdon sekaan. Kaada keksipohjan päälle ja siirrä jääkaappiin hyytymään.
Valmista kiille sekoittamalla mangopiltin joukkoon sitruunamehu ja sokeri. Kuumenna mikrossa mangoliemi ja liota siihen liivatteet. Kaada ohuena nauhana mangososeen sekaan ja valuta jähmettyneen juustokakun päälle. Kiillettä ei kannata alkaa valmistamaan heti, sillä jos sen kaataa vielä hyytymättömän juustokakun päälle, seokset sekoittuvat keskenään.

HERKULLISTA PÄÄSIÄISTÄ! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän jälkiä käynnistäsi, kommentointi ilahduttaa aina! :)