keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

PÄÄSIÄISEN TÄYDELLINEN PORKKANATÄYTEKAKKU

Meille yksi tärkeimmistä asioista pääsiäisessä  yhdessäolon lisäksi on ruoka. Pitkät pyhät tarjoavatkin aikaa nautiskeluun ja herkutteluun pitkän kaavan mukaan. Pääsiäinen on valoisa ja värikäs kevään juhla ja keväät väriloisto toistuukin pääsiäisleivonnassa. Itse inspiroidun suklaan lisäksi raikkaista ja hedelmäisistä mauista. Pääsiäisen klassikkoresepteihin kuuluvatkin erilaiset suklaiset reseptit, (kinderpiirakka, kahden moussen kinderjuustokakku ja yksinkertaisempi kinder juustokakku) sekä raikkaat juustokakut (mangojuustokakku), marengit sekä rahkatäytteiset piirakat ja pullat. Myös porkkanakakku on oivallinen jälkiruoka kahvin seuraksi.

Täydellisen mehevä porkkanakakku valmistuu ihastuttavan Annin Uunissa -blogin Maailman parhaan porkkanakakun ohjeella. Kakun kuorrutin semi-naked cake -tyyliin ja koristelin pirteän värisillä kukilla ja herkullisilla Kinderin schoko bons -suklaapalloilla. Väliin ja pinnalle sipaisin appelsiini-valkosuklaakreemiä, jonka raikas maku sopi loistavasti porkkanan kanssa!


MAAILMAN PARAS PORKKANAKAKKU
(Kaksi 20cm vuokaa tai yksi 24cm vuoka)

3 dl tummaa ruokokidesokeria
3 kananmunaa
3 dl auringonkukkaöljyä (tai rypsiöljyä)
0,25 tl vanilja-aromia
4½ dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
½ tl inkivääriä
½ tl suolaa
300g hienoksi raastettua porkkanaa
(100g saksanpähkinöitä (tai muita pähkinöitä))

Vatkaa kevyesti kulhossa sekaisin sokeri, munat, öljy ja vanilja-aromi. Sekoita toisessa kulhossa sekaisin kuivat aineet ja mausteet ja lisää munaseoksen joukkoon vähän kerrallaan siivilän läpi. Sekoita ja kääntele taikinaa nuolijalla, kunnes aineet ovat kunnolla sekoittuneet. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja halutessasi pähkinärouhe ja sekoita (puuhaarukalla) sekaisin. Kaada taikina kahteen voideltuun 20 cm vuokaan tai yhteen voideltuun 24 cm vuokaan. Paista kakkupohjia uunin keskitasolla 170 asteessa noin 25 minuuttia. Valmiin pohjan pinta tuntuu kimmoisalta ja se on väriltään kullaruskea. Jäähdytä pohjien hetken vuoassa ja siirrä sitten ritilän päälle jäähtymään. Leikkaa kumpikin pohja jäähtyneenä kahteen osaan.

Itse käytin pohjassa rypsiöljyä ja jätin allergian takia pähkinät pois. Taikinan paistoin kahdessa halkaisijaltaan 15 cm vuoassa. Pienemmän halkaisijan ja kakun korkeuden vuoksi paistamiseen tarvittiin enemmän kärsivällisyyttä. Kakun keskikohta kypsyi todella hitaasti ja pohjia piti paistaa reilun tunnin. Mutta meheviä niistä tuli, vaikka aluksi pelkäsin pitkän paistoajan kuivattavan kakun reunoja!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän jälkiä käynnistäsi, kommentointi ilahduttaa aina! :)