tiistai 9. huhtikuuta 2019

PEHMOISET VALKOSUKLAACOOKIET


Tiedättehän Ben&Jerry's Cookie Dough -jäätelön? Ne ihanat keksitaikina pallerot kermaisen jäätelön joukossa? Tai Subway:n suuret ja samalla pehmoiset keksit? Juuri nämä tulee mieleen näistä vastustamattoman herkullisista ja suklaisista kekseistä, joiden testaamista voin lämpimästi suositella! Näistä kekseistä ja reseptistä löytyy jo vuosien takainen postaus, mutta tämä on hieman parannettu versio siitä. Reseptin ainekset ovat täysin samat, ainoastaan leivontatekniikka on muuttunut ja näin ollen kekseistä on tullut entistä mehevämpiä. Eikä näin ihanan reseptin jakaminen toiseen kertaan ole mielestäni pahitteeksi! Jo itse taikina on sen verran herkullista, että minulla on tapana leipomisen aikana jättää itselleni sivuun pieni kokkare taikinaa sellaisenaan popsittavaksi... Kai joku muukin tekee näin??

PEHMOISET VALKOSUKLAACOOKIET n. 25 keksiä

150g huoneenlämpöistä voita
150g fariinisokeria
100g sokeria
1 huoneenlämpöinen kananmuna + 1 keltuainen

280g vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1½ tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
1½ tl maissitärkkelystä

180g valkosuklaahippuja

Sekoita jauhot, sooda, vaniljasokeri, suola ja maissitärkkelys keskenään. Vaahdota toisessa kulhossa huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi. Lisää voi-sokeriseokseen ensin yksi kananmuna ja vaahdota sekainen. Lisää tämän jälkeen vielä keltuainen, vaahdota. Sekoita joukkoon kuivat aineet esim. lusikkaa apuna käyttäen (taikinasta tulee melko jämäkkää) ja lopuksi vielä suklaahiput. Ota taikinasta lautaselle n. 30g painoisia palleroita (elintarvikevaaka on tässä enemmän kuin hyödyllinen) ja siirrä jääkaappiin jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi.



Siirrä kylmettyneet pallerot leivinpaperoidulle pellille (noin 12 taikinapalloa per pelti) ja paista uunin keskitasolla 160 asteessa n. 10-13 min. Omia 30g painoisia keksejä paistoin 12 min. Paistoaika on onnistumisen salaisuus; älä paista näitä liikaa! Keksit ovat pehmeät ja raa'an oloiset uunista otettaessa, mutta ne kypsyvät vielä hetken pellillä ja kuori kovettuu jäähtyessään säilyttäen sisuksen kuitenkin pehmeänä.

Itseä miellyttää eniten juurikin näiden valkosuklaakeksien maku, mutta halutessasi kokeilla maitosuklaaversiota, kokeile ehdottomasti näitä suklaakeksejä! Suklaahippujen sijaan/lisäksi taikinaan voi sekoittaa myös kuivattuja karpaloita, pähkinöitä tai M&M's karkkeja.

2 kommenttia:

Jätähän jälkiä käynnistäsi, kommentointi ilahduttaa aina! :)