torstai 25. huhtikuuta 2019

SNICKERS-PALAT

Nyt kun pääsiäinen on onnistuneesti ohi, on aika kääntää katseet kohti tulevaa Vappua! Simaa ja munkkia lukuunottamatta meillä ei ole muodostunut erityisiä vapun perinne(jälki)ruokia, vaan yleensä olen leiponut jotain hyvää sen hetkisen mielen mukaan. Suklaa toimii aina ja jos makean ja suolaisen makuyhdistelmä miellyttää, niin tässä olisi yksi herkullinen ja melko yksinkertaisesti toteutettava vaihtoehto! Snickers-palat valmistuvat helposti ja aikaa jää kaikkeen muuhun hauskaan. Moni arastelee kinuskin keittämistä epäonnistumisen pelossa - mutta aivan turhaan! Kinuski onnistuu varmasti, kunhan seosta keittää miedolla lämmöllä koko ajan sekoitten. Halutessasi voit jättää pähkinät tästä pois, niin saat kätevästi Twix-paloja.

Ensimmäistä kertaa pääsin näitä snickers-paloja maistelemaan työpaikkamme ruokalassa kokkiopiskelijoiden tekeminä. Tuolloin ihastuin näihin heti ja resepti oli pakko saada! Alkuperäinen resepti löytyikin ihastuttavasta Jannen Keittiössä ruokablogista. Tämä jälkeen olen useampaan otteeseen valmistanut näitä snickers-paloja niin syntymäpäiville kuin tarjottaviksi illanistujaisiin. Ja aina ovat saaneet hyvän vastaanoton!


SNICKERS-PALAT

Pohja
150g digestive-keksiä
50g (70g) sulatettua voita

Täyte
2 dl kuohukermaa
1½ dl sokeria
½ dl tummaa siirappia
30g voita
1½ dl suolapähkinöitä

Päälle
100g maitosuklaata (itse tykkään laittaa hieman enemmän, noin 125g)

Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa (laitan hieman enemmän voita kuin mitä alkuperäisessä ohjeessa, koska pienemmän voimäärän kanssa muropohjasta tulee turhan murenevaa). Painele leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (oma vuoka 20x20cm). Siirrä jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Mittaa täytteen kaikki aineet mielellään paksupohjaiseen kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, ettei seos pala. Seosta keitetään noin 20 minuuttia tai kunnes se sakenee.
Sekoita joukkoon suolapähkinät ja kaada pohjan päälle. Siirrä jääkaappiin jähmettymään (noin tunniksi).
Sulata maitosuklaa vesihauteessa tai mikrossa pienellä teholla puolen minuutin välein sekoittaen, varo polttamasta! Levitä jähmettyneen täytteen päälle ja siirrä jääkaappiin hetkeksi. Leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Paloja on haastavaa leikata sieviksi, mikäli suklaa on jääkaappikylmää. Ennen leikkaamista vuoka kannattaakin ottaa huoneenlämpöön ajoissa, jotta suklaa hieman pehmenisi. Leikkaamiseen kannattaa käyttää terävää veitseä, jonka terää voi lämmittää kuumassa vedessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän jälkiä käynnistäsi, kommentointi ilahduttaa aina! :)