sunnuntai 1. joulukuuta 2019

ADVENTTIKALENTERIN LUUKKU 1: TAATELIKAKKU + ALEKOODI

Postaus on tehty yhteistyössä Juhlakaupan kanssa.

Vaikka jouluvalmistelut ovat olleet osa arkeani marraskuun alkumetreiltä saakka, tänään odotus konkretisoituu, kun pääsee avaamaan suklaakalenterin ensimmäisen luukun! Täällä blogin puolella starttaa ensimmäistä kertaa historiassa Adventtikalenteri. Adventtisunnuntaisin avautuvista neljästä luukusta paljastuu pieniä yllätyksiä sekä jouluisia herkkureseptejä, jotka soveltuvat loistavasti vaikka ruokalahjoiksi. Tästä alkaa ihana matka kohti joulua, tervetuloa mukaan!


Ensimmäisen luukun jouluherkku on hurmaava taatelikakku, jonka tuoksu täyttää jouluvalojen valaiseman kotimme. Resepti, jonka aikoinaan sain silloiselta naapurilta (pienen googlettelun jälkeen mm. Myllyn Parhaat sivuilta löytyy sama resepti), on vakiinnuttanut perheessämme asemansa joulutorttujen rinnalla. Aikaisemmista vuosista poiketen kuivakakun perinteinen muoto on tänä vuonna uudistunut. Astetta näyttävämmän ja juhlavamman kakusta sai Juhlakaupan Silikomart Professionalin Star Bundt silikonikakkuvuoalla*. Kauniin muotonsa lisäksi silikonista vuokaa oli helppo käyttää; se ei tarvinnut voitelua eikä korputusta ja kakun sai helposti irti vuoasta, kunhan sen antoi ensin jäähtyä rauhassa. Italiassa valmistettu silikonivuoka kestää paistoa 230 asteessa sekä -60 asteen pakastusta. Reunuksella tuettu vuoan reuna takasi sen, ettei vuoka vääntelehtinyt, kun nostin sen sisältöineen uuniin.

Tämä mehevä kakku kuuluu ehdottomasti meidän joulutraditioihin! Ihanan jouluinen maku sopii mainiosti niin pikkujoulupöytään kuin joulupöytäänkin. Maku vain paranee, kun kakun malttaa antaa jääkaapissa "vanheta" ja maustua rauhassa. Ahneita kun ollaan, niin meillä ei tämän syömiseen kuitenkaan mene paria päivää kauemmin!

TAATELIKAKKU

1½ dl vettä
1 pkt taateleita
200g voita
2 munaa
2½ dl sokeria
½ dl kuohukermaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Kuumenna vesi ja taatelit kattilassa. Lisää joukkoon voi ja kiehuta kevyesti, kunnes taatelit ovat pehmeitä. Nosta seos liedeltä ja vatkaa huolella viileäksi (sauvasekoitin käy tähän loistavasti). Ota sähkövatkain kaveriksi ja vatkaa munat yksitellen joukkoon. Vatkaa joukkoon sokeri ja vaniljasokeri sekä kerma. Yhdistä vehnäjauhot, ruokasooda sekä leivinjauhe ja sekoita seoksen joukkoon.
Paista 175 asteessa noin 45-50 minuuttia

*Tuote saatu

JUHLAKAUPPA ALEKOODI
Koodilla "KAKKUHOVI" saat 15 % alennuksen Juhlakaupan laajasta tuotevalikoimasta. Saat koodin käyttöön ostoskorisivulla kohdassa "Syötä aktivointikoodi" ja se on voimassa 29.2.2020 saakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän jälkiä käynnistäsi, kommentointi ilahduttaa aina! :)