sunnuntai 22. joulukuuta 2019

ADVENTTIKALENTERIN LUUKKU 4: KARPALOVALKOSUKLAAKEKSIT + ARVONNAN VOITTAJA

Tänään avautuu adventtikalenterin viimeinen luukku. Kuinka nopeasti neljä viikkoa ovat kuluneetkaan ja enää kaksi yötä jäljellä jouluun! Joulun odotus on ehdottomasti yksi vuoden kohokohdistani, sillä rakastan erityisesti lahjojen suunnittelua ja toteuttamista. Tänä syksynä sukkapuikot ovat viuhtoneet tiuhaan tahtiin ja sukkien lisäksi mm. edellisen luukun konjakkisinapit sekä paholaisenhillot ovat menossa lahjoiksi.

Viimeisestä adventtikalenterin luukusta avautuu pehmoiset valkosuklaakeksit kuivatulla karpalolla höystettyinä. Valkosuklaakeksit olen aikaisemminkin esitellyt blogissani, onhan tämä yksi lempiresepteistäni! Nyt tuo resepti on kokenut pieniä muutoksia ja saanut jouluisen sävähdyksen karpaloista.

KARPALOVALKOSUKLAAKEKSIT (n. 27 kpl)
150g voita
150g fariinisokeria
50g sokeria
1 kananmuna
1 tl vanilja-aromia
250g vehnäjauhoja
2 tl maissijauhoja
1 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
130g valkosuklaahippuja
80g kuivattuja karpaloita

Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi seokseksi. Vatkaa kananmuna sekä vanilja-aromi joukkoon. Yhdistä erillisessä kulhossa vehnäjauhot, maissijauho, ruokasooda ja suola. Lisää jauhoseos vaahtoon nuolijalla sekoittaen. Lisää lopuksi suklaahiput ja karpalot. Nostele taikinasta pallukoita lautaselle ja laita jääkaappiin viilenemään noin tunniksi. Siirrä pallukat leivinpaperoidulle pellille. Asettele väljästi, enintään 12 keksiä yhdelle pellille. Paista 160 asteessa n. 12 minuuttia koosta riippuen. Vaakaa apunakäyttäen kekseistä saa samankokoisia. Omistani tein 30g painoisia.

Kolmannen adventtikalenterin luukun kunniaksi Facebookin puolella käytiin arvonta, jossa arvottiin leivonta-aiheinen yllätyspaketti. Arvontaan osallistui mukava määrä osallistujia ja arpaonni suosi seuraavan kommentin lähettäjää:Voittajalle ilmoitetaan myös henkilökohtaisesti ja leivonta-aiheinen yllätyspaketti lähtee matkaan heti huomenna.

Joulussa on tunnelmaa, joulussa on taikaa! Näihin sanoihin päättyy blogini adventtikalenteri. Kiitos kaikille luukkuja seuranneille, arvontaan osallistuneille sekä onnea voittajalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän jälkiä käynnistäsi, kommentointi ilahduttaa aina! :)